Ο καιρός σήμερα : Άνοδος της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα : Άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα, Κυριακή (30/07), ο καιρός θα είναι ζεστός με ελαφρώς αυξημένες θερμοκρασίες, ειδικά στη Θεσσαλία όπου αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Παρά τη ζέστη, ενδέχεται να υπάρξουν τοπικές βροχές στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πιθανές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες δεν θα έχουν σημαντική μεταβολή και αναμένεται να κυμανθούν από 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας και από 36 έως 38 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με άνεμους από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4, και τοπικά 5 μποφόρ στα ανατολικά. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου, με τα παραθαλάσσια περιοχές να έχουν μέγιστη θερμοκρασία περίπου 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version