Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο: Στα πέναλτι η Ελλάδα έχασε το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην Ουγγαρία

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο: Στα πέναλτι η Ελλάδα έχασε το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην Ουγγαρία

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του κόσμου στο πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξήχθη στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Στον τελικό, η Ελληνική Εθνική Ομάδα αντιμετώπισε την Ουγγαρία και μετά από μία άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική αναμέτρηση που έληξε ισόπαλη με σκορ 10-10 και τελικά ο νικητής ανακηρύχθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με την Ουγγαρία να επικρατεί με 14-13.

Κατά τη διάρκεια των πέναλτι, τα πρώτα δύο σουτ, τόσο για την Ουγγαρία όσο και για την Ελλάδα, μπλοκαρίστηκαν από τους τερματοφύλακες. Στη συνέχεια, και οι δύο ομάδες ευστόχησαν στα δεύτερα πέναλτι, με το σκορ να παραμένει 11-11. Έπειτα, η Ουγγαρία σκόραρε και πάλι, ενώ ο Γιουβέτσης της Ελλάδας απέτυχε να ευστοχήσει, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 11-12 υπέρ της Ουγγαρίας.

Ωστόσο, ο Γεννηδουνιάς της Ελλάδας απέκρουσε το επόμενο πέναλτι και κράτησε ζωντανή την ελπίδα της Εθνικής Ομάδας. Στη συνέχεια, ο Αργυρόπουλος της Ελλάδας αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε. Το πέμπτο πέναλτι της Ουγγαρίας δεν κατέληξε στα ελληνικά δίχτυα, ενώ ο Γεννηδουνιάς της Ελλάδας σκόραρε, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 12-12.

Η διαδικασία των πέναλτι συνεχίστηκε, με και τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να ευστοχούν, με το σκορ να ανέρχεται στο 13-13. Τελικά, ο Παπαναστασίου έχασε το δικό του σουτ και έτσι παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ουγγαρία με συνολικό σκορ 13-14.

Exit mobile version