Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των Eagles Ράντι Μάισνερ σε ηλικία 77 ετών

Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των Eagles Ράντι Μάισνερ σε ηλικία 77 ετών

Ο Ράντι Μάισνερ (Randy Meisner), ιδρυτικό μέλος των Eagles, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών το βράδυ της Τετάρτης σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, λόγω επιπλοκών από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Ο Μάισνερ ήταν ένας θρυλικός μπασίστας και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Eagles. Ήταν ο αρχικός μπασίστας και συνέβαλε με τη φωνή του σε κομμάτια όπως το «Take It To The Limit», το οποίο έγραψε ο ίδιος.

Πέραν αυτού, ο Μάισνερ έγραψε και ερμήνευσε αρκετά άλλα τραγούδια όπως το “Try and Love Again”, “Is It True?”, “Take the Devil” και “Tryin”, συνεργαζόμενος με τους Ντον Χένλεϊ, Γκλεν Φρέι και Μπέρνι Λίντον.

Ο Μάισνερ συμμετείχε στα πρώτα πέντε άλμπουμ των Eagles: Eagles, Desperado, On The Border, One of These Nights και Hotel California.

Μετά από μια πετυχημένη πορεία με τους Eagles, ο Μάισνερ αποχώρησε από το συγκρότημα το 1977 εξαιτίας “εξάντλησης”. Επανενώθηκε προσωρινά με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος το 1998 για να ερμηνεύσουν τα «Take It Easy» και «Hotel California» στην τελετή εισαγωγής τους στο Rock and Roll Hall of Fame, μια στιγμή που αποτέλεσε ιστορική στιγμή για τη μπάντα.

Ο θάνατος του Ράντι Μάισνερ επιβεβαιώθηκε από τους Eagles στον επίσημο ιστότοπό τους, περιγράφοντας τον ως “αναπόσπαστο” κομμάτι της επιτυχίας τους.

Exit mobile version