Ρέθυμνο: Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπές

Ρέθυμνο: Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπές

Οι αρχές στο Ρέθυμνο προέβησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα για διακεκριμένες κλοπές, απάτη και πλαστογραφία. Συνολικά, εξιχνίασαν 7 περιπτώσεις κλοπών, που αποτελούνταν από 2 απόπειρες και 5 τετελεσμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς άνδρας είχε δράσει σε ξενοδοχεία, οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, αφαιρώντας ηλεκτρονικά είδη, τιμαλφή και χρήματα συνολικής αξίας άνω των 15.500 ευρώ.

Η αστυνομία εντόπισε ότι κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες της προηγούμενης ημέρας, ο δράστης διέπραξε κλοπή από ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο του δήμου Ρεθύμνου. Σε αυτή την περίπτωση, κλάπηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή αξίας 6.300 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1600 ευρώ. Την ίδια χρονική περίοδο, από μια επιχείρηση στην ίδια περιοχή, αφαιρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Η έρευνα, η προανάκριση και η αξιοποίηση στοιχείων από την Ασφάλεια Ρεθύμνου, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού, που φέρεται να ευθύνεται για τις κλοπές. Αυτός ο άνδρας διέπραξε, επίσης, δύο ακόμα κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου. Η δακτυλοσκοπική εξέταση του συλληφθέντος αποκάλυψε επίσης μία ακόμα κλοπή σε επιχείρηση που είχε διαπραγματευθεί στις 19.01.2023.

Ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει συνολικά ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή αξίας 11.790 ευρώ, καθώς και χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ. Επιπλέον, είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές σε επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τραπεζικές κάρτες, με συνολικό ύψος 977 ευρώ.

Κατά τη σύλληψη του, βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και χρηματικό ποσό, τα οποία θα επιστραφούν στους κατόχους τους. Επιπλέον, εντοπίστηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας του αλλοδαπού.

Η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης συνεχίζει την προανάκριση.

Exit mobile version