Λήγει σήμερα, Δευτέρα (31/7) η προθεσμία για την επανένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Λήγει σήμερα, Δευτέρα (31/7) η προθεσμία για την επανένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Η προθεσμία για οφειλέτες του Δημοσίου να υποβάλλουν αίτηση επανένταξης στη ρύθμιση των 76 έως 120 δόσεων λήγει σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου. Για να είναι έγκυρη η αναβίωση της ρύθμισης που αφορά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες δόσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με την υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά. Σημειώνεται πως δεν θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας.

Η ενεργοποίηση της ρύθμισης γίνεται με την καταβολή δύο δόσεων. Εάν ο οφειλέτης έχει πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί, τότε έχει ένα μήνα περιθώριο να τα εντάξει στην πάγια ρύθμιση, διαφορετικά χάνει τις 120 δόσεις.

Επιπλέον, η προθεσμία της 31ης Ιουλίου ισχύει και για όσους επιθυμούν να εντάξουν στις 36 έως 72 δόσεις οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, δηλαδή μέσα στην ενεργειακή κρίση.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε την αναστολή καταβολής τρεχουσών ή καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, για επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές. Οι παραπάνω οφειλές ρυθμίζονται σε 12 έως 24 δόσεις με καταβολή της πρώτης δόσης τον Φεβρουάριο του 2024.

Exit mobile version