Πότε ανοίγει στο gov.gr η αίτηση για το Youth Pass

Πότε ανοίγει στο gov.gr η αίτηση για το Youth Pass

Το Youth Pass είναι ένα επίδομα ύψους 150 ευρώ που προσφέρεται στους νέους που την 31η Δεκεμβρίου του 2022 έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο και δεν έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους

Η αίτηση για το Youth Pass θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας gov.gr, συγκεκριμένα στο vouchers.gov.gr, όπου υποβάλλονται αιτήσεις για όλα τα έκτακτα επιδόματα. Οι αιτήσεις αναμένεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο και οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν στις πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης, δηλαδή μέχρι μέσα Οκτωβρίου.

Το ηλεκτρονικό κουπόνι που θα λάβουν οι νέοι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια, θέατρα, σινεμά και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Πρόκειται για μέτρο που ακολουθεί παρόμοια λογική με το Freedom Pass που δόθηκε σε νέους που εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Youth Pass ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι περίπου 200.000 νέοι θα είναι δικαιούχοι αυτού του κουπονιού.

Για να υποβάλουν αίτηση, οι νέοι πρέπει να έχουν κωδικούς Taxisnet, καθώς η αίτηση θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Exit mobile version