ΝΔ: Ανακοινώθηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

ΝΔ: Ανακοινώθηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε γνωστό πως ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι ο υποψήφιος της κομματικής παράταξης για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε έναν μαραθώνιο εσωτερικών συσκέψεων, συναντήσεων και έντονων διεργασιών μέσα στο εσωτερικό της “γαλάζιας” πολιτικής οικογένειας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ένα πρόσωπο που έχει κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει μακρά πολιτική πορεία με έμφαση στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Πρώην δήμαρχος του Βύρωνα για 12 χρόνια, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένας έμπειρος και ικανός υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από πολλές συζητήσεις και αναζητήσεις του κατάλληλου υποψηφίου για να εκπροσωπήσει το κόμμα στη σημαντική αυτή θέση. Μετά την καταγραφή ενός βίντεο που δείχνει τον προηγούμενο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, να χορεύει σε μια εκδήλωση στο Ζάππειο, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών που πλήττουν την περιοχή, η ανάγκη για αλλαγή στη θέση του Περιφερειάρχη ήταν προφανής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και εμφανίζοντας ισχυρό αυτοδιοικητικό προφίλ, προσφέρεται ως ο κατάλληλος υποψήφιος για να αναλάβει τις προκλήσεις της Περιφέρειας Αττικής. Οι επόμενες κινήσεις, λοιπόν, από τη στιγμή της ανακοίνωσης, είναι αναμενόμενες και περιλαμβάνουν συναντήσεις του υπουργού Άμυνας με σημαντικά στελέχη του κόμματος.

Ενδεικτικά, ο υφυπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, υποδεικνύοντας περαιτέρω εξελίξεις στο εσωτερικό της “γαλάζιας” πολιτικής παράταξης. Η χθεσινή επιθεώρηση των συστημάτων πυρασφάλειας στρατοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τον υφυπουργό Άμυνας, αποτελεί πρόσθετο στοιχείο που συνέβαλε στις συζητήσεις και την κατάσταση.

Πέραν τούτου, υπήρξαν και άλλα ονόματα που εξετάστηκαν ως πιθανοί υποψήφιοι για την ίδια θέση, όπως ο νυν δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Ωστόσο, ο κ. Παπανικολάου αποφάσισε να παραμείνει υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης, αναγνωρίζοντας τη σημασία της θέσης που είχε καταλάβει και δεσμευόμενος να συνεχίσει να εργάζεται για την πόλη του.

Παράλληλα, η απολογητική ανάρτηση του προηγούμενου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για το βίντεο που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, δεν αρκεί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μέσα στο κόμμα. Η απόφαση για τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής σηματοδοτεί μια νέα φάση για την πολιτική πορεία της περιοχής και οι επόμενες εβδομάδες θα φανερώσουν τις πολιτικές εξελίξεις και τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Exit mobile version