Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2023

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2023

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει ότι ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος. Το απόγευμα, μπορεί να υπάρξουν προσωρινές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, και υπάρχει πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά της περιοχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με μέτρια έως ισχυρή ένταση, 3 με 4 μποφόρ, εκτός από το Αιγαίο όπου θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και τοπικά μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να υποστεί σημαντική μεταβολή. Στις νησιωτικές περιοχές, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ηπειρωτικά θα φθάσουν από 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Αττικής, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες προσωρινές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κατευθύνσεις με ένταση 3 με 4 μποφόρ, εκτός από τα ανατολικά περιοχές όπου μπορεί να φτάσουν τα 5 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα, μπορεί να αναπτυχθούν νεφώσεις, και υπάρχει πιθανότητα για προσωρινούς όμβρους στα γύρω ορεινά της περιοχής. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version