Σουηδία: (Ξανα)έκαψαν και ποδοπάτησαν το Κοράνι μπροστά από τη Βουλή

Σουηδία: (Ξανα)έκαψαν και ποδοπάτησαν το Κοράνι μπροστά από τη Βουλή

Δύο άνδρες έκαψαν ένα αντίτυπο του κορανίου μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στη Σουηδία, προκαλώντας ένταση στις σχέσεις της Σουηδίας με πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, λόγω περιστατικών βεβήλωσης του ιερού βιβλίου του ισλάμ.

Οι άνδρες, Σαλουάν Μομίκα και Σαλουάν Μαζέμ, επανέλαβαν την πράξη αυτή που είχαν πραγματοποιήσει και προηγουμένως μπροστά από το μεγάλο τέμενος της Στοκχόλμης. Τέτοιες πράξεις βεβήλωσης έχουν προκαλέσει ένταση και οργή σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, επηρεάζοντας τις διπλωματικές σχέσεις της Σουηδίας.

Σε αντίστοιχο περιστατικό, εκατοντάδες Ιρακινοί εισέβαλαν στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη και πυρπόλησαν το κτίριο. Οι αντιδράσεις αυτές οδήγησαν στην απελαση της σουηδής πρεσβευτή από το Ιράκ, και ο Ιράν υπενόησε πως δεν θα δεχτεί νέο πρεσβευτή από τη Σουηδία στο έδαφός του.

Ως αποτέλεσμα, η Σουηδία ενέτεινε τις εργασίες των κρατικών σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιών της για την εντατικοποίηση των μέτρων ασφάλειας. Ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον, δήλωσε πως οι βεβηλώσεις του ιερού βιβλίου του ισλάμ έχουν αυξήσει τους κινδύνους για τη Σουηδία.

Ακόμα, η Δανία προσπαθεί να περιορίσει πιθανές νέες διαδηλώσεις που αφορούν βεβήλωση του κορανίου, επικαλούμενη προβλήματα ασφαλείας που μπορεί να προκληθούν από αυτές.

Exit mobile version