Ντόναλντ Τραμπ: Νέα δίωξη – Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία

Ντόναλντ Τραμπ: Νέα δίωξη - Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει νέα δίωξη σχετικά με τις προσπάθειές του να ανατραπεί το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020. Σώμα ενόρκων ομοσπονδιακού δικαστηρίου αποφάσισε να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του για διάφορα αδικήματα, που περιλαμβάνουν συνωμοσία εναντίον του αμερικανικού κράτους, παρακώλυση διαδικασίας, και απόπειρα παραβίασης των εκλογικών δικαιωμάτων. Αυτή η υπόθεση θεωρείται η πιο σοβαρή που αντιμετωπίζει ο Τραμπ και έχει μεγάλη επίπτωση στις προεδρικές εκλογές του 2024, καθώς ήδη έχει μπροστά του άλλες δύο δίκες.

Ο ειδικός εισαγγελέας, Τζακ Σμιθ, επικεφαλής της έρευνας, έχει επίσης επιβλέψει μια ξεχωριστή έρευνα σχετικά με τη διατήρηση απόρρητων εγγράφων από τον Τραμπ στο θέρετρό του Μαρ-α-Λάγκο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021.

Σύμφωνα με τον προσωπικό λογαριασμό του Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth, ανέφερε ότι αναμένει να κατηγορηθεί και πάλι, κατηγορώντας τον εισαγγελέα Τζακ Σμιθ ότι ετοιμάζει άλλο ένα ψεύτικο κατηγορητήριο για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Τραμπ πρέπει να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που αναφέρονται στο νέο κατηγορητήριο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Τραμπ είναι σημαντικές, αφού αποτελούν την τρίτη ποινική δίωξη που αντιμετωπίζει, έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ, νυν ή πρώην, δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές διώξεις.

Exit mobile version