Ντόναλντ Τραμπ: Παρά τις δικαστικές του περιπέτειες προηγείται άνετα στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών

Ντόναλντ Τραμπ: Παρά τις δικαστικές του περιπέτειες προηγείται άνετα στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών

Παρά τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον του 77χρονου δισεκατομμυριούχου σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, καθώς και τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει ακόμη δύο κατηγορίες, η δημοφιλία του παραμένει ανέπαφη. Από τον περασμένο Μάρτιο, όταν τον κατηγόρησαν για χρηματισμό ηθοποιών πορνό πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις για τον εκλογικό αντιπρόσωπο των Ρεπουμπλικανών.

Η διαφορά του Τραμπ από τον δεύτερο υποψήφιο με τη μεγαλύτερη δημοφιλία στο κόμμα, τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, παραμένει σημαντική. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εφημερίδα New York Times και το Siena College, ο πρώην πρόεδρος έχει μια προβάδισμα 37 μονάδων έναντι του ΝτεΣάντις.

Ωστόσο, τα νομικά του μπλεξίματα συνεχίζουν να αυξάνονται τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Μάιο, καταδικάστηκε από ένα δικαστήριο στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική επίθεση που συνέβη το 1996. Επιπλέον, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αντιμετωπίζει άλλες κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, σχετικά με την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων που βρέθηκαν στην κατοχή του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Exit mobile version