ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Οι αρχές δημοσίευσαν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες 18 ημεδαπών, που ανήκαν σε εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν απάτες, κλοπές και ληστείες εναντίον ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι κακοποιοί συνήθως προσποιούνταν λογιστές, φιλικά πρόσωπα ή συγγενείς. Η αστυνομία κατάφερε να διαλύσει την εγκληματική οργάνωση στις 13 Ιουλίου 2023, μετά από επέμβαση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος των κατηγορούμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται η απάτη κατ’ εξακολούθηση, η απόπειρα εξαπάτησης, κλοπή κατ’ εξακολούθηση, όπου οι δράστες είχαν αφαιρέσει αντικείμενα που είχαν συνολική αξία άνω των 120.000 ευρώ, καθώς και ληστεία.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών έχει ως στόχο την προστασία του κοινού και την εύρυθμη διεξαγωγή των ποινικών διαδικασιών για παρόμοιες ενέργειες, καθώς επίσης και την εξερεύνηση πιθανών ακόμα αξιόποινων πράξεων των κατηγορουμένων, που μπορεί να έχουν πλήξει και άλλα θύματα.

Exit mobile version