Κίνα: Ζωολογικός κήπος διαβεβαιώνει ότι οι αρκούδες του δεν είναι άνθρωποι με… στολές

Κίνα: Ζωολογικός κήπος διαβεβαιώνει ότι οι αρκούδες του δεν είναι άνθρωποι με... στολές

Ένα βίντεο από ζωολογικό κήπο στην ανατολική Κίνα έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, καθώς δείχνει μία μεγάλη αρκούδα να στέκεται στα πίσω πόδια της, ενώ επισκέπτες του πάρκου βρίσκονται μπροστά της.

Αυτό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αμφισβητήσεις είναι η στάση του ζώου, που μοιάζει περισσότερο με όρθιο άνθρωπο παρά με αρκούδα. Η ανάρτηση ενός χρήστη στα social media, υποτίθεται από την ίδια την αρκούδα με το όνομα “Άντζελα”, προκάλεσε σάλο και ανάγκασε τη διεύθυνση του πάρκου να απαντήσει και να διαβεβαιώσει ότι οι αρκούδες του κήπου είναι αληθινές.

Χρήστες του διαδικτύου αμφισβητούν την αυθεντικότητα των ζώων, καθώς παρατηρούν ότι μπορεί να πρόκειται για “άνθρωπο παραμορφωμένο” ή μεταμφιεσμένο. Οι αρκούδες αυτές, γνωστές ως “αρκούδες του ήλιου”, έχουν μέγεθος παρόμοιο μεγαλόσωμων σκύλων, αλλά όταν στέκονται στα πίσω πόδια τους μπορούν να φαίνονται σαν άνθρωποι λόγω της κατασκευής τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό παρόμοιου είδους, καθώς άλλοι ζωολογικοί κήποι στην Κίνα έχουν κατηγορηθεί για απάτη στην παρουσίαση των ζώων τους, όπως ότι έχουν βάψει σκυλιά για να μοιάζουν με λύκους ή αφρικανικές γάτες και επίσης ότι έβαψαν γαϊδούρια για να μοιάζουν με ζέβρες.

Exit mobile version