Ο καιρός: Νέος τετραήμερος καύσωνας εν’ όψει

Ο καιρός: Νέος τετραήμερος καύσωνας εν' όψει

Ο Αύγουστος φέρνει μαζί του ένα νέο κύμα καύσωνα στη χώρα, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να ανεβεί και πάλι για τέσσερις ημέρες, ξεκινώντας από σήμερα. Πρόκειται για έναν καύσωνα που θα διαρκέσει λίγες μέρες και με θερμοκρασίες να φτάνουν έως τους 40-41 βαθμούς Κελσίου, αρκετά κάτω από τα υψηλά επίπεδα των 45 βαθμών που είχαμε τον προηγούμενο μήνα τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, οι αυτοματοποιημένοι προγνωστικοί χάρτες δείχνουν ότι την Παρασκευή και το Σάββατο 4-5 Αυγούστου, η θερμοκρασία αναμένεται να επιστρέψει στα 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία για σήμερα, Τετάρτη 2 Αυγούστου, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 22 έως 38 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 33 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα από 21 έως 38 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 16 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 21 έως 34 βαθμούς, και στην Κρήτη από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τους ανέμους, στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο αναμένεται να πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version