Ομοσπονδία Πυροσβεστών για τους πυροσβέστες που κοιμόντουσαν σε κατάστρωμα πλοίου: «Ντροπή για το κράτος»

Ομοσπονδία Πυροσβεστών για τους πυροσβέστες που κοιμόντουσαν σε κατάστρωμα πλοίου: «Ντροπή για το κράτος»

Ο Νικόλαος Λαυράνος, γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες πυροσβεστών που επιχείρησαν στο πύρινο μέτωπο της Ρόδου και επέστρεψαν στον Πειραιά ξαπλωμένοι στο κατάστρωμα πλοίου, ως “εικόνες ντροπής τόσο για το Πυροσβεστικό Σώμα όσο και για το ίδιο το κράτος”.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι εικόνες που κυκλοφορούν είναι αληθινές και περιέγραψε τον αγώνα και την αγωνία που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες στην περίοδο των πυρκαγιών. Εξήγησε ότι έγιναν προσπάθειες από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και από την πλευρά της Ομοσπονδίας για να παρέχεται ξεκούραση και αξιοπρεπείς συνθήκες στους πυροσβέστες.

Ωστόσο, ο κ. Λαυράνος τόνισε πως λόγω της τουριστικής περιόδου ήταν δύσκολο να βρεθούν δωμάτια για ξεκούραση. Πρόσθεσε ότι δόθηκε η εντολή για μίσθωση δύο αεροπλάνων, αλλά παρ’ όλα αυτά, οι πυροσβέστες έπρεπε να αντιμετωπίσουν μακρά και εξουθενωτική ταξιδιωτική διαδρομή μετά την προσπάθεια στη Ρόδο.

Εξέφρασε τη λύπη του για τις συγκεκριμένες εικόνες και αναφέρθηκε στον δύσκολο αγώνα και τις πολλές συνεχόμενες μέρες εργασίας των πυροσβεστών χωρίς επαρκή ξεκούραση και διατροφή.

Exit mobile version