Σμύρνη: Ένοπλη επίθεση στο σουηδικό προξενείο – Μία σοβαρά τραυματίας

Σμύρνη: Ένοπλη επίθεση στο σουηδικό προξενείο – Μία σοβαρά τραυματίας

Χθες το μεσημέρι σημειώθηκε μια ένοπλη επίθεση στο σουηδικό προξενείο που βρίσκεται στην παλιά ελληνική συνοικία της Πούντα στη Σμύρνη.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μια υπάλληλος τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος και στο πόδι, όταν ο δράστης ανοίγοντας πυρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η επίθεση συνέβη περίπου στις 12:45 μ.μ., όταν ένα άτομο, του οποίου το αίτημα για βίζα δεν εγκρίθηκε, προσπάθησε να εκβιάσει την κατάσταση.

Από το κυβερνείο της Σμύρνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ένα άτομο με νοητική αναπηρία και όνομα Z.Ö. τραυμάτισε κατόπιν ένοπλης επίθεσης, την 1 Αυγούστου 2023 και ώρα περίπου 12:45, στην περιοχή Κονάκ, έναν (μία) πολίτη μας με το όνομα E.T., που μεταφέρθηκε για θεραπεία στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας του Τεπετζίκ.

Ο δράστης του περιστατικού συνελήφθη μαζί με το όπλο του εγκλήματος και ξεκίνησε δικαστική έρευνα».

Πρόσφατα, η Τουρκία είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για το κάψιμο του Κορανίου κατά τις διαδηλώσεις στο παρελθόν και είχε ζητήσει από τη Σουηδία να λάβει μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συζήτησε το θέμα με τον σουηδό ομόλογό του, Τομπίας Μπίλστρεμ, τονίζοντας ότι οι “αισχρές πράξεις” υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης είναι απαράδεκτες. Σε αυτήν την επικοινωνία, συζητήθηκε επίσης το αίτημα της Σουηδίας για ένταξή της στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να δίνει το πράσινο φως για την ένταξη κατά την πρόσφατη σύνοδο της Συμμαχίας στο Βίλνιους, της Λιθουανίας.

Exit mobile version