ΕΛΑΣ: Καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα στην Αστυνομία

ΕΛΑΣ: Καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα στην Αστυνομία

Σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε χθες (2.8.2023) στον Τύπο, υπήρξε αναφορά σε πιθανές “σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ)”. Ωστόσο, πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν τα εξής:

Δεν έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί υπηρεσιακά καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της ΕΛΑΣ, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

Το έγγραφο που παρατίθεται στο δημοσίευμα δεν έχει χαρακτηριστεί εμπιστευτικό και αποτελεί μια συνέχεια προηγούμενων σχετικών εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτά τα έγγραφα αφορούν τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών και καταγγελιών σχετικά με φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού των Δημόσιων Αρχών, συμπεριλαμβανομένης της ΕΛΑΣ.

Τονίζεται ότι τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διατηρούν μια αυστηρή στάση έναντι ζητημάτων που αφορούν την αξιοπρέπεια του ατόμου. Επίσης, τονίζεται ότι τυχόν περιστατικά αναμένεται να αντιμετωπίζονται απόλυτα με την αυστηρότητα που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛΑΣ.

Exit mobile version