Συνέντευξη Μητσοτάκη στο βρετανικό κανάλι ITV: Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους έφυγαν εξαιτίας της πυρκαγιάς

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο βρετανικό κανάλι ITV: Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους έφυγαν εξαιτίας της πυρκαγιάς

Η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο σε όλους τους τουρίστες που αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραμονή τους λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που προηγήθηκαν στο νησί πρόσφατα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και ότι ο σκοπός είναι να αποζημιώσουν όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι παρόμοιες πυρκαγιές συμβαίνουν συχνά στη Μεσόγειο, αλλά οι κλιματικές αλλαγές έχουν επηρεάσει την έντασή τους. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το νησί της Ρόδου έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα πυρκαγιών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζωών ή τραυματισμοί, καθώς η εκκένωση των πολιτών πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο και επιβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα προετοιμασίας για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του αριθμού έκτακτης ανάγκης “112”.

Exit mobile version