ΑΑΔΕ: Δημοσιοποιούνται τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών Εφορίας και ΕΦΚΑ

ΑΑΔΕ: Δημοσιοποιούνται τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών Εφορίας και ΕΦΚΑ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται να δημοσιοποιήσει σήμερα, Παρασκευή, 4 Αυγούστου, τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες στην Εφορία και τον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια λίστα που περιλαμβάνει περίπου 30.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ στις εν λόγω φορολογικές αρχές.

Αρχικά, η δημοσίευση αυτής της λίστας ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουνίου, όμως λόγω των εκλογών και της παράτασης που δόθηκε για τη ρύθμιση οφειλών ορίστηκε για την συγκεκριμένη ημερομηνία. Στη λίστα περιλαμβάνονται παλιές οφειλές από πτωχευμένες επιχειρήσεις, αλλά και νέα πρόσωπα που δεν προχώρησαν στην ρύθμιση των χρεών τους από το 2020 και μετά.

Στον κατάλογο αυτόν θα βρίσκονται φυσικά και νομικά πρόσωπα με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την εφορία άνω των 150.000 ευρώ και την καταβολή της να καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους από την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας και Τελωνείων.

Οι πληροφορίες που θα αναγράφονται στη λίστα για τα φυσικά πρόσωπα θα περιλαμβάνουν τον αριθμό φορολογικού μητρώου, το επώνυμο, το όνομα, το όνομα του πατέρα, τη βασική οφειλή και τα συνεισπραττόμενα ποσά προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, τα Τελωνεία και το μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων.

Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, θα αναρτηθούν ο αριθμός φορολογικού μητρώου, η επωνυμία, η διεύθυνση έδρας, η βασική οφειλή, τα συνεισπραττόμενα ποσά προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, τα Τελωνεία, τον Ε.Φ.Κ.Α. και το μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων, καθώς και παρατηρήσεις.

Exit mobile version