Ντόναλντ Τραμπ: Και τρίτη δίωξη σε βάρος του – Οι κατηγορίες

Ντόναλντ Τραμπ: Και τρίτη δίωξη σε βάρος του - Οι κατηγορίες

Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την απόπειρα ανατροπής στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2020.

Το κατηγορητήριο που ασκήθηκε κατά του Τραμπ αναφέρει πως οργάνωσε ένα “εγκληματικό σχέδιο” για να σταματήσει την πιστοποίηση της νόμιμης νίκης του Τζο Μπάιντεν, μαζί με άλλους έξι συνωμότες. Κάθε μία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες επισύρει ποινή φυλάκισης από 5 έως 20 ετών.

Είναι η δεύτερη ποινική δίωξη που ασκείται εναντίον του Τραμπ από τον ειδικό εισαγγελέα, Τζακ Σμιθ, που διορίστηκε από τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ Merrick Garland για να επιβλέπει τις έρευνες που αφορούν τον πρώην πρόεδρο.

Επιπλέον, υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει και μια τέταρτη ποινική υπόθεση, για τις κατηγορίες ότι ο Τραμπ προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020, που οδήγησε στη βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο.

Παρά τις ποινικές διώξεις, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει ένα από τα φαβορί για την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές. Τα αποτελέσματα των γκάλοπ δείχνουν πως ο Τραμπ και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι πολύ κοντά με ποσοστό περίπου 43% της πρόθεσης ψήφου.

Exit mobile version