Φυλακή και βαριά πρόστιμα για εμπρησμό εξ αμελείας

Φυλακή και βαριά πρόστιμα για εμπρησμό εξ αμελείας

Τα άτομα που ευθύνονται για εμπρησμό εξ αμελείας θα καταδικάζονται σε φυλάκιση, ενώ θα υποχρεούνται να αντιμετωπίσουν υψηλά πρόστιμα και “σκληρά” διοικητικά πρόστιμα.

Αυτά αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, το πρωί της Πέμπτης (03/08).

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κάθε περίπτωση εμπρησμού εξ αμελείας να αποτελεί αδίκημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση, και θα εξετάζεται η παροχή αναστολής καταδίκης για εκείνους που καταδικάζονται σε πρώτο βαθμό.

Παράλληλα, θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα για τους υπεύθυνους για εμπρησμό, τα οποία θα είναι αντίστοιχα με αυτά που επιβάλλονται για κακοποίηση ζώων. Τα πρόστιμα αυτά θα κυμαίνονται κλιμακωτά από 20.000 έως 30.000.

Κύριος στόχος της σημερινής συνάντησης εργασίας ήταν η θέσπιση νομοθετικών και διοικητικών μέτρων που θα εξασφαλίζουν ότι οι ένοχοι για εμπρησμό θα εκτίουν τουλάχιστον μέρος της επιβαλλόμενης ποινής.

Exit mobile version