Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξενάγηση στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξενάγηση στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, η οποία είναι υπεύθυνη για την ακαδημαϊκή και πτητική εκπαίδευση των Ικάρων, των νέων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά την επίσκεψή του, ενημερώθηκε για τη χρήση των δύο πρώτων υπερσύγχρονων εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου M-346 που έχει προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία και χρησιμοποιούνται στην εν λόγω μονάδα. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αποτελούν ιδανική προετοιμασία για τους νεαρούς πιλότους, καθώς θα τους εξοικειώσουν με την χρήση μαχητικών αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς στο μέλλον.

Κατόπιν, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες των υψηλής ευκρίνειας εξομοιωτών και των συστημάτων αναλυτικής παρακολούθησης πτήσεων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τους ισραηλινούς ειδικούς που συνδράμουν τους Έλληνες εκπαιδευτές στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων εκπαίδευσης της μονάδας.

Κατά την παρουσία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, τον διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης υποπτέραρχο Βασίλειο Παπαχρήστου και τον διοικητή της Μονάδας Πτέρυγας Εκπαιδεύσεων Σμήναρχο Νικόλαο Τσιβουράκη για το μέλλον της 120 Πτέρυγας, η οποία επιδιώκει να εξελιχθεί σε ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης και εξάσκησης πληρωμάτων από χώρες του εξωτερικού.

Exit mobile version