ΚΚΕ: Επικίνδυνη εξέλιξη αποτελεί η επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στα ελληνικά νησιά

ΚΚΕ: Επικίνδυνη εξέλιξη αποτελεί η επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στα ελληνικά νησιά

“Επικίνδυνες εξελίξεις για την Ελλάδα και την περιοχή προκύπτουν από την τροπολογία που εγκρίθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο, που προτείνει επέκταση στρατιωτικών βάσεων σε ελληνικά νησιά και αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα”. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως αυτή η εξέλιξη απειλεί τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τις γειτονικές χώρες, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει τις κύριες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη, καθώς φαίνεται πως έχει προχωρήσει σε μυστικές διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες που αποκαλύφθηκαν με την έγκριση της εν λόγω τροπολογίας. Η ανακοίνωση τονίζει πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα αμερικανικοτουρκικά σχέδια, στο πλαίσιο των συμφωνιών με τις ΗΠΑ που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η Νέα Δημοκρατία, αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση και καθιστά την χώρα και τον ελληνικό λαό στόχο αντιποίνων με την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, αυτές οι εξελίξεις φαίνεται να συνδέονται με το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και τις προωθούμενες διευθετήσεις για την κοινή διαχείριση του Αιγαίου υπό επιτήρηση του ΝΑΤΟ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει τα ελληνικά νησιά ως “ΝΑΤΟικό έδαφος”.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και να αγωνιστεί για την κατάργηση των επικίνδυνων συμφωνιών με τις ΗΠΑ, να διατηρήσει την κυριαρχία της χώρας και να αποτρέψει την παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων στην ελληνική επικράτεια, απεμπλέκοντας την Ελλάδα από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τους εγκληματικούς σχεδιασμούς που την απειλούν.”

Exit mobile version