Μπούρτζι: Ανοίγει πάλι το φρούριο στο Ναύπλιο

Μπούρτζι: Ανοίγει πάλι το φρούριο στο Ναύπλιο

Το φρούριο Μπούρτζι στο Ναύπλιο θα κάνει “πρεμιέρα” ως επισκέψιμο μνημείο πολιτισμού και αναψυχής, ξεκινώντας από το επόμενο Σάββατο (5/8), όπως ανακοίνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο εβδομάδων, η είσοδος στο Μπούρτζι θα είναι ελεύθερη, έχοντας προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη του με εισιτήριο από την 18η Αυγούστου.

Η διαδικασία αναστήλωσης και αποκατάστασης του εμβληματικού μνημείου ολοκληρώθηκε μετά από στενή συνεργασία μεταξύ του ΥΠΠΟ και της ΕΤΑΔ.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Μπούρτζι καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, με ωράριο λειτουργίας από τις 9:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. (τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 2752027575).

Το έργο της αναστήλωσης περιλάμβανε εκτεταμένη συντήρηση και αποκατάσταση όλων των αυθεντικών τμημάτων του φρουρίου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκευές και ανακατασκευές σε όλα τα λειτουργικά τμήματα του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του, όπως δάπεδα, τοίχοι, κλίμακες, κουφώματα, κιγκλιδώματα, χρωματισμοί και φωτισμός.

Στους προμαχώνες του Μπούρτζι δημιουργήθηκε ένας μικρός εκθεσιακός χώρος και ένα πωλητήριο, ενώ διατηρήθηκε η παλαιά χρήση του μικρού εστιατορίου και αναψυκτηρίου. Και αυτοί οι χώροι θα είναι προσβάσιμοι για το κοινό κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης λειτουργίας του. Στο εσωτερικό του νότιου πύργου διατηρήθηκε η αρχιτεκτονική του ως ξενοδοχείο και αποκαταστάθηκε η επίπλωσή του, αποτελώντας έναν αποτελεσματικό τρόπο παρουσίασης του παρελθόντος ρόλου του φρουρίου.

Exit mobile version