Γεωργιάδης: Θα επιτρέπεται η 16ωρη εργασία – “Ίσως δεν αρέσει στους ανθρώπους της Αριστεράς”

Γεωργιάδης: Θα επιτρέπεται η 16ωρη εργασία - "Ίσως δεν αρέσει στους ανθρώπους της Αριστεράς"

Ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχωρήθηκε το πρωί της Παρασκευής (4/8) ότι προτείνει δύο βασικά μέτρα στη νέα εργασιακή νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η δυνατότητα εργασίας έως και 16 ωρών την ημέρα, καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών να προσλαμβάνουν “δοκιμαστικά” εργαζομένους για 6 μήνες και, αν αποφασίσουν, να τους απολύουν χωρίς αποζημίωση.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η νέα νομοθεσία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και ότι θα προκαλέσει “ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις στη Βουλή με αρκετή ιδεολογική συζήτηση”.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε,

“Βασικός κορμός είναι η ενσωμάτωση μιας ευρωπαϊκής οδηγίας, που αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Βέβαια, η αλήθεια είναι, ότι έχει ρυθμίσεις που μπορεί να μην αρέσουν ιδιαίτερα στους ανθρώπους της Αριστεράς, γιατί καμία φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει και πράγματα που είναι περισσότερα φιλελεύθερα.

Αλλά σε κάθε περίπτωση για την αγορά εργασίας είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο.

Παραδείγματος χάρη, θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και αυτό είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματά του.

Θεσπίζουμε επίσης την περίοδο του δόκιμου εργαζομένου. Ένας εργαζόμενος εντός 6 μηνών, εργάτης σε μία επιχείρηση, μπορεί να λύεται η σύμβασή του αυτομάτως και αζημίως, σε μία περίοδο 6 μηνών”.

Όταν μάλιστα η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη, αν με αυτό το νομοσχέδιο θα μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει έως και 16 συνεχόμενες ώρες μέσα στη μέρα, ο ίδιος απάντησε, “αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση, όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν επιτρέπεται”.

Exit mobile version