Κοινωνικός Τουρισμός: Οι δωρεάν διανυκτερεύσεις με voucher στη Ρόδο αυξάνονται από 6 σε 12

Κοινωνικός Τουρισμός: Οι δωρεάν διανυκτερεύσεις με voucher στη Ρόδο αυξάνονται από 6 σε 12

Διπλασιάζονται οι διανυκτερεύσεις στη Ρόδο με το voucher Κοινωνικού Τουρισμού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για το νησί που πλήττεται από τις καταστροφικές φωτιές.

Οι διανυκτερεύσεις στη Ρόδο με το voucher Κοινωνικού Τουρισμού θα πραγματοποιηθούν εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή από τους δικαιούχους.

Επιπλέον, οι τιμές επιδότησης των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αυξηθούν κατά 20% καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού προγράμματος, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, αντί για τους συνήθεις μήνες που ισχύουν για άλλους παρόχους, όπως τον Αύγουστο, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους και τους πολυτέκνους, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Οι άνθρωποι με αναπηρία εντάσσονται στο πρόγραμμα χωρίς επιβάρυνση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι ζήτησε από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης να περιλάβει και τη Ρόδο στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν λόγω των ακυρώσεων κρατήσεων λόγω των πυρκαγιών και να υποστηριχθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος. Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως ο στόχος τους είναι να δείξουν πως η Ρόδος ανακάμπτει και ότι ο τουρισμός της θα ξεπεράσει τη ζημιά που υπέστη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

Exit mobile version