ΚΚΕ: Να μη δεχτεί κανείς τον Μεσαίωνα του 16ωρου που μας γυρίζουν οι «πολυδύναμοι εκσυγχρονιστές»

ΚΚΕ: Να μη δεχτεί κανείς τον Μεσαίωνα του 16ωρου που μας γυρίζουν οι «πολυδύναμοι εκσυγχρονιστές»

Μετά την εισαγωγή της 10ωρης εργασίας χωρίς υπερωριακή αμοιβή μέσω του νόμου “Χατζηδάκη”, ο νέος υπουργός Εργασίας, ‘Αδ. Γεωργιάδης, ανακοίνωσε το “δικαίωμα” σε ακόμη περισσότερες ώρες εργασίας καθημερινά, φτάνοντας ακόμη και τις 16 ώρες, επιτρέποντας την απασχόληση σε περισσότερους από έναν εργοδότη. Αυτή η κίνηση προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που υποστηρίζει την “παράλληλη απασχόληση”.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη διαμαρτυρία του, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός προσπαθεί να κρύψει την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών απαιτήσεων, αναφορικά με τον ωράριο εργασίας, πίσω από την έννοια της “επιθυμίας” των εργαζομένων. Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι, υπό συνθήκες οικονομικής ανέχειας και εκμετάλλευσης της ακρίβειας, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πραγματικά την επιλογή να αρνηθούν τις επιπλέον ώρες εργασίας.

Επίσης, το ΚΚΕ αναφέρει ότι η πρόταση για “εθελοντική” 16ωρη εργασία έρχεται σε μια περίοδο όπου υπάρχει ήδη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, καθώς και της διάλυσης της Επιθεώρησης Εργασίας. Αυτό θα οδηγήσει επίσης στην αύξηση της ανεργίας, καθώς η μείωσή της έχει τεθεί από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση για την επαναφορά εργατικών δικαιωμάτων.

«Κανένας και καμία να μην δεχτεί τον Μεσαίωνα στον οποίο μας γυρίζουν οι “πολυδύναμοι εκσυγχρονιστές”, αξιοποιώντας, μάλιστα, την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις αντιδράσεις και την κατακραυγή».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούν και να αγωνιστούν για την ανάκληση αυτών των μέτρων, και να επιβάλουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα εξασφαλίζουν πραγματικές αυξήσεις και σύγχρονα δικαιώματα για όλους.

Exit mobile version