Νίκος Γκάλης: Η φανέλα του θρύλου με το νούμερο 4 αποσύρθηκε για πάντα στον ουρανό του ΟΑΚΑ

Νίκος Γκάλης: Η φανέλα του θρύλου με το νούμερο 4 αποσύρθηκε για πάντα στον ουρανό του ΟΑΚΑ

Μια συγκινητική τελετή βράβευσης για τον Νίκο Γκάλη, 29 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον ενεργό αθλητισμό.

Με φόντο τον ενθουσιασμό χιλιάδων θεατών, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απένειμε το βραβείο στον πολύπειρο παλαίμαχο αθλητή, ο οποίος φάνηκε σαφώς συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια κατά την τελετή.

Σχεδόν 14.000 φανατικοί φίλοι του μπάσκετ και οπαδοί της Εθνικής Ομάδας βρέθηκαν στο περιθώριο του φιλικού αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ανεπανάληπτο Νίκο Γκάλη. Το γήπεδο του ΟΑΚΑ άλλαξε σχεδόν χρώμα, καθώς η ΕΟΚ αποφάσισε να αναρτήσει την εμβληματική «γαλανόλευκη» φανέλα του στην οροφή του.

Λίγο μετά τις 19:00, τα φώτα σβήστηκαν και οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι για να αποθεώσουν τον άνθρωπο που άλλαξε το πρόσωπο και την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Πριν βγει στο παρκέ, ο Νίκος Γκάλης συναντήθηκε με τον εθνικό προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη, στους διαδρόμους των αποδυτηρίων. Αστειευόμενος, τον ρώτησε αν θα τον έβαζε στο φιλικό με την Σλοβενία, με τον προπονητή της εθνικής ομάδας να απαντά με αγάπη και συγκίνηση: «…αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ευλογία της ζωής μου».

Exit mobile version