Γεωργία: Τουλάχιστον 11 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση

Γεωργία: Τουλάχιστον 11 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση

Η βορειοδυτική Γεωργία ζει μια τραγική κατάσταση καθώς, λόγω μιας κατολίσθησης στην ορεινή περιοχή Ράτσα, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι θεωρούνται αγνοούμενοι. Οι αρχές ανέφεραν πως οι πτώματα των 11 θυμάτων βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, επισκέφθηκε την περιοχή της καταστροφής και έδωσε εντολή στον στρατό να βοηθήσει στις διερευνητικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν περίπου 30 άτομα που αγνοούνται έπειτα από την κατολίσθηση που συνέβη στο μικρό τουριστικό προορισμό Σόβι. Η περιοχή είναι γνωστή για τα πολλά της τουριστικά θέρετρα.

Οι βροχοπτώσεις που διήρκεσαν πολλές ημέρες ήταν αυτές που προκάλεσαν την κατολίσθηση, προκαλώντας ζημίες σε κατοικίες, γραμμές ηλεκτροδότησης, οδικό δίκτυο και γέφυρες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται επί μέρες με τη συμμετοχή περίπου 400 πυροσβεστών, διασωστών και μελών διαφόρων μονάδων της αστυνομίας. Η κατάσταση είναι ακόμα απελπιστική και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανεύρεση των αγνοουμένων και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την τραγωδία.

Exit mobile version