Ο καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσει» ο «Petar»

Ο καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα «χτυπήσει» ο «Petar»

Σήμερα, Κυριακή 06/08, ο καιρός στην κεντρική Μακεδονία θα χαρακτηρίζεται από σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις που θα εξασθενίσουν γρήγορα. Στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα παρατηρούνται προμεσημβρινές ώρες παροδικές νεφώσεις με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, αλλά η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 4 με 6 μποφόρ.

Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, στα δυτικά της χώρας ο υδράργυρος θα κυμανθεί ανάμεσα στους 31 και 33 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά η κατάσταση θα βελτιωθεί γρήγορα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και θα φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version