Ο Τραμπ απειλεί τους μάρτυρες: Αν με καταδιώξετε, θα σας καταδιώξω

Ο Τραμπ απειλεί τους μάρτυρες: Αν με καταδιώξετε, θα σας καταδιώξω

Αμερικανικοί εισαγγελείς επισήμαναν μια απειλητική καταχώριση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υποστήριξαν πως αυτό θα μπορούσε να εκφοβίσει τους μάρτυρες.

Στον ιστότοπο Truth Social, ο Τραμπ πραγματοποίησε μια ανάρτηση χθες το βράδυ, δηλώνοντας: “ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΩ!”. Προηγουμένως, είχε δηλώσει αθώος ως προς τις κατηγορίες περί ενορχήστρωσης συνωμοσίας για να ανατρέψει την εκλογική ήττα του το 2020, από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Σε σχέση με το θέμα αυτό, το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα Τζακ Σμιθ υπέβαλε προσφυγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, εκφράζοντας ανησυχίες για το γεγονός ότι η καταχώριση του Τραμπ μπορεί να οδηγήσει σε δημόσια αποκάλυψη απόρρητου υλικού, όπως πρακτικά συνεδριάσεων με ενόρκους, το οποίο έχει λάβει από τους εισαγγελείς.

Οι εισαγγελείς παρατήρησαν ότι η καταχώριση αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την δικαστική διαδικασία στην υπόθεση και να εκφοβίσει τους μάρτυρες. Έχοντας κατά νου το ιστορικό του Τραμπ με επιθέσεις σε δικαστές, δικηγόρους και μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις, οι εισαγγελείς εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το πιθανό αρνητικό αντίκτυπο αυτού του είδους συμπεριφοράς στην παρούσα υπόθεση.

Πρόσφατα, την προηγούμενη Πέμπτη, ο Τραμπ υποστήριξε υπό όρκο στο δικαστήριο ότι δεν θα εκφοβίσει μάρτυρες και δεν θα έρθει σε επικοινωνία μαζί τους χωρίς την παρουσία νομικού συμβούλου.

Οι εισαγγελείς ζητούν από τη δικαστή Τάνια Τσάτκαν να εκδώσει διαταγή που θα απαγορεύει στον Τραμπ και στους δικηγόρους του να δημοσιοποιούν μη εγκεκριμένο υλικό που τους παρασχέθηκε από την εισαγγελία. Στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια κοινοποίηση του συγκεκριμένου υλικού, με βάση τις προηγούμενες δηλώσεις του Τραμπ στα κοινωνικά δίκτυα.

Exit mobile version