Πακιστάν: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Καν

Πακιστάν: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Καν

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Καν, συνελήφθη χθες από την πακιστανική αστυνομία στο σπίτι του στη Λαχόρη, μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο για υπόθεση απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων και την επιβολή του ποινής φυλάκισης για τρία έτη.

Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, Αλί Νασίρ Ριζβί, ανέφερε ότι η αστυνομία προχώρησε γρήγορα για να προχωρήσει στη σύλληψη του δημοφιλούς πολιτικού από το σπίτι του στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ. Ο Καν θα φυλακιστεί στην κεντρική φυλακή της πόλης Αντιάλα στην περιφέρεια Ραβαλπίντι, σύμφωνα με την δικαστική εντολή για τη φυλάκισή του, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Ιμράν Καν, ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν, βρίσκεται υπό κράτηση για δεύτερη φορά φέτος, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη πώληση δώρων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ρουπιών που του έκαναν αρχηγοί κρατών.

Ο δικηγόρος του Καν, Intezar Hussain Panjutha, ανέφερε πως θα υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης, κατηγορώντας την υπόθεση ως «πολιτική θυματοποίηση». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν παρασχεθεί η ευκαιρία στον Καν να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να παρουσιάσει τη δική του πλευρά της ιστορίας. Εξέφρασε την επιθυμία να προσφέρουν μάρτυρες υπέρ του, αλλά δεν του δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Καν δεν είχε μία δίκαιη δίκη.

Exit mobile version