Επτά Παλαιστίνιοι καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Γάζας σε θάνατο για «συνεργασία» με το Ισραήλ

Επτά Παλαιστίνιοι καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Γάζας σε θάνατο για «συνεργασία» με το Ισραήλ

Επτά Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας καταδικάστηκαν χθες σε θάνατο δια απαγχονισμού από το υπουργείο Εσωτερικών του τοπικού θύλακα που ελέγχεται από την οργάνωση Χαμάς, για «συνεργασία» με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές νομικές διατάξεις, οι καταδίκες σε θάνατο πρέπει να εγκριθούν από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Ωστόσο, από την ημέρα που η Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της Γάζας το 2007, μετά από σχεδόν εμφύλιο πόλεμο, το κίνημα αυτό κυβερνά χωρίς να συνεργάζεται με την Παλαιστινιακή Αρχή που εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι επιβλήθηκαν ποινές ισόβιας κάθειρξης με καταναγκαστική εργασία σε άλλα επτά άτομα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της περιοχής, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης αντιστοιχεί σε φυλάκιση 25 ετών στη Γάζα.

Περιστατικά καταδίκης σε θάνατο έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, ενώ πέρυσι τουλάχιστον 17 καταδίκες σε θάνατο επιβλήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Τα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλαν τον Σεπτέμβριο του 2022 την εκτέλεση πέντε Παλαιστινίων από τη Χαμάς, σημειώνοντας ότι αυτό αντιστοιχούσε σε “κατάφωρη παραβίαση” των παλαιστινιακών νόμων.

Exit mobile version