Έβρος: Συγκλονιστική εικόνα πυροσβέστη που κοιμάται εξαντλημένος στο έδαφος μετά από μάχη με τις φλόγες

Έβρος: Συγκλονιστική εικόνα πυροσβέστη που κοιμάται εξαντλημένος στο έδαφος μετά από μάχη με τις φλόγες

Ήρωες των μεγάλων πυρκαγιών αναδείχθηκαν οι πιλότοι των αεροσκαφών Canadair, που αντιμετώπισαν τον κίνδυνο και τις φλόγες, χαρίζοντας μάλιστα τη ζωή τους στον αγώνα. Ωστόσο, παράλληλα ξεχωρίζει και ο ηρωικός αγώνας των πυροσβεστών, που με τις συμπολίτες τους πάλεψαν ακούραστα για να περιορίσουν τις πύρινες προκλήσεις και να προστατέψουν τις κοινότητές τους.

Μια συγκλονιστική εικόνα καταγράφεται και κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας εξουθενωμένος πυροσβέστης, που έχει δώσει τα πάντα στη μάχη κατά των πυρκαγιών και τώρα έχει εξαντληθεί και ξαπλώνει κάτω. Ο πυροσβέστης κοιμάται σε μια περιοχή που έχει καεί, με την μάνικα πυρόσβεσης ως στρώμα, μετά από μια νύχτα με μάχη ενάντια στη φωτιά στην Ιτέα, Έβρου.

Ο άνθρωπος στην εικόνα είναι ο Μίλτος Δεληγιώργης, ένας από τους πολλούς πυροσβέστες που αντιμετώπισαν τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν στο Αρίστηνο και την Ιτέα του Έβρου.

«Μετά από δύσκολο αγώνα με τις φλόγες, έβαλα την πετσέτα μου για να ξαπλώσω. Αν βρεις θέση στην άμμο, έλα να σου δώσω και τη δική μου, επειδή φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί να την χρησιμοποιήσω φέτος. 05/08/2023», έγραψε ο ίδιος στη δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Exit mobile version