Φωτιές σε Ροδόπη και Όλυμπο, νέο μέτωπο στη Μάνη

Φωτιές σε Ροδόπη και Όλυμπο, νέο μέτωπο στη Μάνη

Την Κυριακή (06/08), οι Πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με αρκετά πύρινα μέτωπα, με το πιο δύσκολο να είναι αυτό που ξέσπασε στην περιοχή Πάτερμα στον Δήμο Αρριανών στη Ροδόπη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν σημαντικά την κατάσβεση των μετώπων, και έτσι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά. Στην περιοχή του Πάλιρου στη Μάνη, ξέσπασε επίσης φωτιά σε χαμηλή βλάστηση, και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέφθασαν επιχειρώντας με 7 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άνδρες, μαζί με 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στον Όλυμπο, παρά το ότι η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα, η κατάσταση είναι πιο ευνοϊκή, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά χωρίς να απειλείται το δάσος.

Για τη Δευτέρα (7/8), υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Οι περιοχές που επηρεάζονται περιλαμβάνουν την Αττική, τα Κύθηρα, τη Βοιωτία, την Αργολίδα, την Κορινθία, τη Μεσσηνία, περιοχές της Φωκίδας, της Αχαΐας, της Λακωνίας καθώς και τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Exit mobile version