O πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς «δεν αποκλείει» να καταθέσει κατά του Τραμπ

O πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς «δεν αποκλείει» να καταθέσει κατά του Τραμπ

Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, έκανε μια σημαντική δήλωση που αφορά την πιθανότητα να καταθέσει ως μάρτυρας σε μια πιθανή δίκη του πρώην πολιτικού του προϊσταμένου, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ θα δικαστεί με την κατηγορία της ενορχήστρωσης εγκληματικής συνωμοσίας σχετικά με την ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 20210

Ο Πενς αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή “Face the Nation” του CBS. Ενώ είπε πως δεν έχει ως στόχο να καταθέσει εναντίον του Τραμπ, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να το πράξει στο μέλλον.

Επισημαίνει πως ο Πενς είχε καίριο ρόλο στην τελετή επικύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών του Νοεμβρίου του 2020. Ενώπιον του Κογκρέσου, επέβλεψε τη διαδικασία, υπό τις συνθήκες όμως υψηλών πιέσεων από τον Τραμπ να μην επικυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν. Αντιμετωπίζοντας την πίεση αυτή, ο Πενς δεν υποχώρησε από το καθήκον του και επικύρωσε τη νίκη του Μπάιντεν, προκαλώντας αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του Τραμπ, οι οποίοι φώναζαν “κρεμάλα στον Πενς” κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Επιπλέον, αναφέρεται πως στο κατηγορητήριο υπάρχει αναφορά σε μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Τραμπ και του Πενς, στις 1η Ιανουαρίου του 2021. Σύμφωνα με την αναφορά, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Πενς για τη μη συμμετοχή του στο σχέδιο ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος και του είπε “Είσαι πολύ έντιμος”.

Ο Τραμπ επιμένει στην αθωότητά του και κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι προσπαθούν να διεξάγουν ένα “κυνήγι μαγισσών”, με σκοπό να πληγεί η προεκλογική του εκστρατεία.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό δημοτικότητας του Τραμπ παραμένει σταθερό, με το 47% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, έναντι του 13% που θα επιλέξει τον Ντε Σάντις.

Exit mobile version