Πακιστάν: Σιδηροδρομική τραγωδία με τουλάχιστον 30 νεκρούς

Πακιστάν: Σιδηροδρομική τραγωδία με τουλάχιστον 30 νεκρούς

Ο τραγικός απολογισμός του εκτροχιασμού ενός επιβατικού τρένου στο νότιο Πακιστάν συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Geo, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Το τρένο εκτροχιάστηκε κοντά σε μια πόλη στη νότια επαρχία Σιντ, σε απόσταση περίπου 275 χιλιομέτρων από το Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Περίπου 10 βαγόνια του επιβατικού τρένου εκτροχιάστηκαν, δημιουργώντας δραματικές σκηνές.

Οι κατ’ αρχήν ενδείξεις για τις αιτίες του δυστυχήματος είναι ότι πρόκειται για μηχανικό σφάλμα ή δολιοφθορά. Ο υπουργός Σιδηροδρόμων ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.

Τα δυστυχήματα στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν είναι συνηθισμένα, και οι διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν επιχειρήσει να εξασφαλίσουν κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος για την ανάπτυξη των υποδομών εντός της πρωτοβουλίας “Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος” που προωθεί το Πεκίνο.

Exit mobile version