Πάργα: Ξυλοδαρμός εργαζομένου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα

Πάργα: Ξυλοδαρμός εργαζομένου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα

Η υπόθεση της άγριας επίθεσης σε έναν 20χρονο εργαζόμενο στην Πάργα προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και θλίψη. Ο νεαρός εργαζόμενος μίλησε για την τρομακτική εμπειρία που βίωσε και αποκάλυψε μια ακόμη περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας χωρίς καμία επιβολή κυρώσεων από τον νόμο (τουλάχιστον προς το παρόν).

Σύμφωνα με την κατάθεσή του στο news24/7, αφού είχε περάσει 23 ημέρες στην επιχείρηση, ο εργοδότης του ζήτησε να καθαρίσει διαδρόμους στην παραλία, κάτι που δεν ήταν μέρος των καθηκόντων του. Όταν αρνήθηκε, τον απείλησε με απόλυση. Την επόμενη ημέρα, ζήτησε τα δεδουλευμένα του, αλλά το αφεντικό του τον επιτέθηκε βίαια με τσουγκράνα, προκαλώντας του τραύματα στον λαιμό και την πλάτη.

Μετά το περιστατικό, ο νεαρός απευθύνθηκε στις αρχές και ζήτησε να καταγγείλει τον εργοδότη του. Η υπόθεση προκάλεσε σοκ και αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα και αναδεικνύει την ανάγκη για προστασία των εργαζομένων από καταχρήσεις και παράνομες ενέργειες των εργοδοτών.

Οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ως ασπίδα προστασίας των εργαζομένων και να επιδιώξουν την εφαρμογή και τον επιβολή των νόμων που αφορούν την εργασιακή ασφάλεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επιπλέον, η υπόθεση αναδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να προστατεύονται καλύτερα οι εργαζόμενοι από τυχόν εργοδοτική εκμετάλλευση και καταχρήσεις.

Exit mobile version