Τραγωδία στο Μαρόκο: Νεκροί και οι 24 επιβάτες λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα

Τραγωδία στο Μαρόκο: Νεκροί και οι 24 επιβάτες λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα

Μια τραγωδία συγκλόνισε το κεντρικό Μαρόκο χθες, καθώς ένα μικρό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν είκοσι τέσσερις άνθρωποι. Αυτό είναι ένα από τα πιο πολύνεκρα ατυχήματα που έχουν συμβεί ποτέ στη χώρα.

Το μίνιμπας μετέφερε επιβάτες που ταξίδευαν προς την πόλη Ντεμνάτε για να συμμετάσχουν στην εβδομαδιαία αγορά. Σύμφωνα με τις αρχές, το ατύχημα συνέβη νωρίς το πρωί, όταν το λεωφορείο ανατράπηκε κατά τη διάρκεια μιας στροφής σε επικίνδυνο ορεινό δρόμο. Όλα τα θύματα προέρχονταν από το Αΐτ Ταμλίλ, μια αγροτική κοινότητα που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό τους.

Η κατάσταση στο ατύχημα ήταν τρομακτική , με το λεωφορείο να διαλύεται από τη σφοδρή πρόσκρουση κατά την πτώση στη χαράδρα, όπως κατέγραψαν τα πλάνα που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση 2Μ. Από τους 24 επιβαίνοντες, ένας μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του, ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου της περιοχής.

Μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν δύο γυναίκες και ένα παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο δεν είχε άδεια να μεταφέρει επιβάτες, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω ανησυχία και έχει αναληφθεί έρευνα από τις τοπικές αρχές για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Οι δρόμοι του Μαρόκου και της ευρύτερης περιοχής του Μαγρέμπ έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνες και ατυχήματα είναι κάτι παραπάνω από συχνά. Οι αριθμοί των νεκρών από τροχαία ατυχήματα είναι ενδεικτικοί του προβλήματος, με τον αριθμό να ανέρχεται στους 3.200 το 2022, μείωση κατά 7% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, όπως αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NARSA). Οι αρχές έχουν λάβει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και επιδιώκουν να μειώσουν τον αριθμό των θανάτων κατά 50% έως το 2026, έπειτα από το μοιραίο δυστύχημα με λεωφορείο που είχε συμβεί το 2012 και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 42 ανθρώπους.

Exit mobile version