Βασίλης Κικίλιας: Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με ισχυρούς ανέμους έως και 9 μποφόρ

Βασίλης Κικίλιας: Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με ισχυρούς ανέμους έως και 9 μποφόρ

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, προειδοποίησε για μια δύσκολη εβδομάδα που έρχεται, όσον αφορά τις πυρκαγιές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών οφείλεται σε ανθρώπινη επέμβαση. Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες και τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

“Από αύριο Δευτέρα, αναμένουμε ισχυρούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια, και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένονται δυνατοί άνεμοι 7, 8 και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της χώρας”, ανέφερε ο υπουργός. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, υπογράμμισε την εποχή της κλιματικής κρίσης και παρέπεμψε στην πρόσφατη πυρκαγιά που πλήττει την Κέρκυρα, μαζί με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που την ακολούθησαν, όπως έντονες βροχές και χαλαζοπτώσεις. Ο υπουργός επεσήμανε ότι, δυστυχώς, οι πυρκαγιές επηρεάζονται σημαντικά από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Επιπλέον, ανέφερε τη σύλληψη ενός 87χρονου που κατηγορείται για εμπρησμό στον ‘Αγιο Στέφανο. “Χτες το βράδυ, ο άνδρας συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία επ’ αυτοφώρω, όταν πρόλαβε να βάλει φωτιά, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις το πρόλαβαν και την έσβησαν”, δήλωσε ο Υπουργός. Επίσης, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των δημόσιων και τοπικών αρχών για την εφαρμογή καθαριστικών και προστατευτικών μέτρων κατά των πυρκαγιών.

Exit mobile version