Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά – Προσαγωγές γνωστών γιατρών

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά – Προσαγωγές γνωστών γιατρών

Στα Χανιά, δύο γιατροί έχουν προσαχθεί από τις αρχές στα πλαίσια έρευνας που αφορά πιθανό κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Η έρευνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ξεκίνησε μετά από καταγγελίες για παράνομες πρακτικές σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου ιδιοκτήτης είναι ο ένας γιατρός από τα Χανιά, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του κέντρου, και ένας ακόμη γιατρός, που εργάζεται μαζί του, και οι οποίοι έχουν προσαχθεί.

Η υπόθεση κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς ίσως σχετίζεται με εμπορία βρεφών σε εθνικό και πιθανόν διεθνές επίπεδο. Η έρευνα διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, που παρακολουθεί την υπόθεση εδώ και μήνες, και την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Έχει ήδη σχηματιστεί μεγάλη δικογραφία και αναμένονται πολλές προσαγωγές. Στο Αστυνομικό Μέγαρο έχουν ήδη προσαχθεί αλλοδαπές γυναίκες που φαίνεται να συμμετέχουν στην υπόθεση, και εξετάζεται επίσης η πιθανή συμμετοχή δικηγόρου και συμβολαιογράφου.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται μετά από καταγγελίες που αφορούσαν παράνομες υιοθεσίες, υποθέσεις που σχετίζονταν με παρένθετες μητέρες, καθώς και ερωτήματα για τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθούνταν στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Exit mobile version