Ουκρανία: 5 νεκροί και 31 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Ντονέτσκ

Ουκρανία: 5 νεκροί και 31 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Ντονέτσκ

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Ποκρόφσκ της περιφέρειας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 31 τραυματίστηκαν από δύο ρωσικούς πυραύλους που κατέστρεψαν μια πολυκατοικία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο ανέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο πέντε ατόμων και τραυμάτισε 31, ανάμεσά τους αστυνομικούς, διασώστες και ένα παιδί. Η επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, μετά από την πρώτη επίθεση που είχε ήδη στοιχίσει τέσσερεις ανθρώπινες ζωές.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καταδίκασε την επίθεση και διαμαρτυρήθηκε για την καταστροφή πολυκατοικίας. Σε βίντεο που δημοσίευσε στην πλατφόρμα Telegram, εμφανίζονταν σκηνές από τις επιπτώσεις της επίθεσης, με ομάδες διάσωσης να επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα ερείπια και να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Η πόλη Ποκρόφσκ, που είχε πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή το 2022, βρίσκεται τώρα σε μία περίοδο εξαιρετικής αναστάτωσης και κινδύνου λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων.

Exit mobile version