Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος – Εκκρεμεί η επικύρωση της Ιεράς Συνόδου

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος – Εκκρεμεί η επικύρωση της Ιεράς Συνόδου

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, παρέδωσε την παραίτησή του προς τους Μητροπολίτες της Αλεξανδρούπολης, κ. Άνθιμο, και της Χίου, κ. Μάρκο.

Το τελευταίο διάστημα, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για την υγεία του κ. Άνθιμου και την πιθανή του αποχώρηση λόγω αυτής της αιτίας, σε μία εξέλιξη που φαίνεται να επιθυμούσε και ο ίδιος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης που μίλησαν στο Voria.gr, η παραίτηση του κ. Άνθιμου βρίσκεται στη διάθεση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, καθώς και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Η επόμενη συνεδρίαση της Συνόδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του Αυγούστου, και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, περιλαμβάνεται και η παραίτηση του κ. Άνθιμου, η οποία αναμένεται να εγκριθεί.

Αφού η παραίτησή του γίνει αποδεκτή, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε εφησυχασμό, μια διαδικασία παρόμοια με τη συνταξιοδότηση.

Ο κ. Άνθιμος, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό, σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία του, αντιμετωπίζει δυσκολίες να ασκεί τα καθήκοντά του όπως θα επιθυμούσε.

Πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε αντιληφθεί ότι δεν μπορούσε πλέον να εκπληρώσει τα καθήκοντά του και είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποσυρθεί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης:

«Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ανακοινούται ότι, χθες, ημέρα Δευτέρα, 7η του μηνός Αυγούστου έτους 2023, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, υπέβαλε αρμοδίως την παραίτησή του και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της περί Αυτόν Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Exit mobile version