Έκρηξη βόμβας στον Ασπρόπυργο – Ζημιές σε 5 οικήματα και 10 αυτοκίνητα

Έκρηξη βόμβας στον Ασπρόπυργο – Ζημιές σε 5 οικήματα και 10 αυτοκίνητα

Τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου 2023, οι κάτοικοι του Ασπροπύργου τρομοκρατήθηκαν μετά από μια ισχυρή έκρηξη βόμβας που συγκλόνισε την περιοχή. Η έκρηξη συνέβη στις 3:40 τα ξημερώματα έξω από ένα σπίτι στην οδό Ειρήνης, στην περιοχή Γκόριτσα του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με αναφορές της ΕΡΤ, η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα, ενώ προκάλεσε επίσης ζημίες σε άλλα τέσσερα κοντινά σπίτια και δέκα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην περιοχή.

Στα εν λόγω σπίτια μένουν ομογενείς πρώην κάτοικοι της Σοβιετικής Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες. Αμέσως μετά την έκρηξη, έφθασε στο σημείο κλιμάκιο του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών), προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό. Παρόλα αυτά, δεν εντοπίστηκαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού στη θέση της έκρηξης.

Οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι πρόκειται για μια βόμβα υψηλής ισχύος με βραδύκαυστο φυτίλι και συμβατικό πυροκροτητή. Οι αρχές έχουν αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης και προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες από τους κατοίκους και από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή.

Exit mobile version