Eκουαδόρ: Δολοφονία υποψήφιου προέδρου με τρεις σφαίρες στο κεφάλι παραμονή των εκλογών

Eκουαδόρ: Δολοφονία υποψήφιου προέδρου με τρεις σφαίρες στο κεφάλι παραμονή των εκλογών

Κατά την αποχώρησή του από μια προεκλογική συγκέντρωση, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής, ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, υποψήφιος για την προεδρία του Ισημερινού στις εκλογές της 20ής Αυγούστου, και δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, δολοφονήθηκε από ένοπλους την προηγούμενη Τετάρτη βράδυ στην πρωτεύουσα Κίτο. Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας, Γκιγιέρμο Λάσο.

Ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, ο οποίος ξεκίνησε ως συνδικαλιστής και στη συνέχεια εργάστηκε ως δημοσιογράφος πριν ασχοληθεί με την πολιτική και εκλεγεί στο κοινοβούλιο, ήταν 59 ετών και ανήκε στους οκτώ υποψηφίους που διαγωνίστηκαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η δολοφονία του συνέβη όταν αποχωρούσε από μια αίθουσα στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, όπου είχε λίγο πριν τελειώσει η προεκλογική του ομιλία. Ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά με το προσωπικό ασφαλείας του, και στη συνέχεια ο ύποπτος συνελήφθηκε, αφού προηγουμένως τραυματίστηκε σοβαρά, και μεταφέρθηκε στη γενική εισαγγελία του Κίτο. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από το προσωπικό της πυροσβεστικής, η ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του.

Εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος για το κοινοβούλιο, καθώς και δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Exit mobile version