Κύπρος: Ετοιμάζεται ρωσικό προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

Κύπρος: Ετοιμάζεται ρωσικό προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν για επερχόμενο άνοιγμα γραφείου που θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας, επικαλούμενα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, πηγές αναφέρουν ότι αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία εξέφρασε την πρόθεση της Μόσχας να ξεκινήσει “πολύ σύντομα” την παροχή προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα της Κύπρου.

“Πολύ σύντομα, θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στα βόρεια της πόλης της Λευκωσίας. Οι εργασίες θα γίνονται σε τακτική βάση”, δήλωσε ένας ρωσικός αξιωματούχος.

Αυτό το βήμα αναμένεται να εξυπηρετήσει τους ρωσικούς πολίτες που κατοικούν στο βόρειο τμήμα της νήσου, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, επισημαίνοντας ότι ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία παρέχουν προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα εδάφη εδώ και αρκετό καιρό. Ο πληθυσμός των Ρώσων πολιτών που ζουν στα κατεχόμενα ανέρχεται σε περίπου 50 χιλιάδες άτομα. Παράλληλα, το γραφείο της γερμανικής πρεσβείας στην περιοχή προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες για την έκδοση βίζας προς χώρες όπως η Νορβηγία, το Λουξεμβούργο, η Βέλγιο, η Δανία, η Ολλανδία και η Ισλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκοκυπριακές πηγές, η Ρωσία συζητά εδώ και έναν χρόνο το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει προξενικό γραφείο στα κατεχόμενα.

Exit mobile version