Κάσος: Μόλις μία αγροτική ιατρός – Έκκληση για μετακίνηση γιατρών στο νησί

Κάσος: Μόλις μία αγροτική ιατρός - Έκκληση για μετακίνηση γιατρών στο νησί

Ο δήμαρχος της Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, απηύθυνε επιστολή προς τον διοικητή της 2ης Υπερειδικευμένης Υγειονομικής Περιφέρειας, ζητώντας τη μετακίνηση ιατρικού προσωπικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου. Ο λόγος για αυτό το αίτημα είναι η αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στο νησί, καθώς και η παρούσα έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η Κάσος αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, καθώς στο νησί υπηρετεί μόνο μία αγροτική ιατρός, η οποία φροντίζει για την περίθαλψη περίπου 4.000 κατοίκων του νησιού.

Ο δήμαρχος έκανε έκκληση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη για άμεσες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη περίθαλψη των κατοίκων του νησιού. Επιπλέον, ο βουλευτής της Δωδεκανήσου, Γιώργος Νικητιάδης, επισημαίνει τις ελλείψεις του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου και έχει στείλει αναφορά προς τους υπουργούς Υγείας και Ναυτιλίας.

Exit mobile version