Ο Καιρός σήμερα: Άστατος με βροχές – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

Ο Καιρός σήμερα: Άστατος με βροχές – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος με περιοδικά σύννεφα το πρωί στις περιοχές της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας. Το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένονται μεμονωμένες νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή απομονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με ταχύτητες από 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, μπορεί να φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να έχουν σημαντική μεταβολή. Στις βόρειες περιοχές και τη νησιωτική χώρα της χώρας, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν ανάμεσα στους 31 και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν από το πρωί, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Από το απόγευμα, αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με περιοδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στις ορεινές περιοχές, όπου είναι πιθανό να παρουσιαστούν και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις, με ταχύτητες από 3 έως 5 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version