Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκαν 13 ουκρανικά drones που είχαν προορισμό την Κριμαία και τη Μόσχα

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκαν 13 ουκρανικά drones που είχαν προορισμό την Κριμαία και τη Μόσχα

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια σειρά επιθέσεων από drones, καταστρέφοντας συνολικά 13 από αυτά. Από τα 13 drones, 11 ανατινάχθηκαν κοντά στην περιοχή της Κριμαίας, ενώ τα υπόλοιπα 2 καταρρίφθηκαν καθώς προσέγγιζαν τη Μόσχα. Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκε στην περιοχή Καλούγκα, νοτιοδυτικά της Μόσχας, ενώ το δεύτερο καταρρίφθηκε στην περιοχή Οντιντσόφσκι, στην περιφέρεια της Μόσχας.

Οι επιθέσεις με τη χρήση drones και θαλάσσιων drones (USVs) έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό στη ρωσική επικράτεια. Οι περιοχές που κυρίως επηρεάζονται είναι η Μόσχα και η χερσόνησος της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Συγκεκριμένα, δύο drones καταρρίφθηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στη Σεβαστούπολη, ενώ άλλα εννιά ανατινάχθηκαν χρησιμοποιώντας μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και προσγειώθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα πριν φθάσουν στους στόχους τους.

Η Ρωσία δεν ανακοίνωσε τυχόν θύματα ή υλικές ζημιές από αυτές τις επιθέσεις. Οι ρωσικές αρχές έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν αρκετές από τις επιθέσεις με τη χρήση αντιαεροπορικής άμυνας και μέσω μέτρων ηλεκτρονικού πολέμου. Επιπλέον, USVs έχουν επίσης προσπαθήσει να επιτεθούν σε ρωσικά πλοία, μεταξύ των οποίων και ένα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο.

Exit mobile version