Χαβάη: Μεγάλες πυρκαγιές – Ο κόσμος τρέχει στη θάλασσα για να γλιτώσει

Χαβάη: Μεγάλες πυρκαγιές - Ο κόσμος τρέχει στη θάλασσα για να γλιτώσει

Τρομακτικό σκηνικό σε ένα από τα νησιά της Χαβάης, το Μάουι, όπου οι φλόγες προκάλεσαν ολοκληρωτική καταστροφή στην περιοχή. Η φυσιογνωμία της περιοχής έχει μεταμορφωθεί, καθώς η εξάπλωση των πυρκαγιών ήταν ανεξέλεγκτη υπό την επίδραση των ισχυρών ανέμων του τυφώνα Dora.

Κατοικίες και οχήματα έχουν πλήρως καταστραφεί, και δυστυχώς, υπάρχουν και ανθρώπινες απώλειες. Σύμφωνα με τον Τζος Γκριν, τον κυβερνήτη της Χαβάης, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης ακόμα αναζητούν επίμονα για ενδεχόμενες επιζώντες.

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν στην πόλη Λαχαίνα, μια τουριστική περιοχή που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού. Το Λιμενικό Σώμα επιβεβαίωσε ότι έχει διασώσει 12 άτομα, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στα νερά του ωκεανού για να γλιτώσουν από τις φλόγες που πλησίαζαν προς την πόλη.

Η έκταση της καταστροφής είναι τεράστια, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, να ανακοινώνει την ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων ομοσπονδιακών πόρων στον χώρο των νησιών της Χαβάης.

Exit mobile version